Loading...
Menu

Πρόγραμμα Προαγωγής του Θετικού Σχολικού Κλίματος

 

Πρόγραμμα Προαγωγής του Θετικού Σχολικού Κλίματος


Με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των μαθητριών της Α’ και της Β’ Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Προαγωγής του Θετικού Σχολικού Κλίματος. Σκοπός του προγράμματος ήταν η βιωματική απόκτηση γνώσεων και η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού εμπλέκοντάς τους σε μια σειρά από ψυχοπαιδαγωγικές και θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες.

Οι δραστηριότητες έδιναν έμφαση στο ρόλο των μαθητών-παρατηρητών, στη σχέση και την αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών, στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της αλληλοβοήθειας καθώς και στην ενδυνάμωση της ανοχής στη διαφορετικότητα και της δημιουργικής αξιοποίησής της.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Ομάδα Δράσης για την Προαγωγή του Θετικού Σχολικού Κλίματος κατά το διάστημα Οκτώβριος 2014 – Φεβρουάριος 2015 με την ευθύνη και υποστήριξη των ψυχολόγων του σχολείου. Για το πρόγραμμα αφιερώθηκαν συνολικά 6 διδακτικές ώρες με κάθε τμήμα.

 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead